Taalinspiratiedag

Taalinspiratiemiddag
‘Taalvriendelijk onderwijs’

Wil jij je aanmelden voor de taalinspiratiemiddag? Hieronder lees je wat je allemaal moet weten om deel te nemen.

Taalinspiratiemiddag

Waarom?

In Etten-Leur zien we dat de diversiteit op scholen toeneemt. Diversiteit zorgt er onder andere voor dat we in aanraking komen met steeds meer verschillende thuistalen van kinderen. Dit is een landelijk gegeven en daarom gaat SLO ‘omgaan met meertaligheid’ in 2023 opnemen in het curriculum, de kerndoelen Nederlands/ taal. Leerlingen moeten zich bewust zijn dat ze opgroeien in een meertalige omgeving, zij mogen de talen die ze spreken gebruiken bij het leren en meertaligheid wordt gezien als een talent. Het waarderen en het functioneel inzetten van thuistalen zorgt o.a. voor meer kansengelijkheid.

Meer talen in je klas zorgt voor uitdagingen, maar biedt ook veel kansen. Waarom is taalvriendelijk onderwijs belangrijk? Hoe kunnen we deze diversiteit optimaal benutten? Hoe kunnen we ons onderwijs ‘taalvriendelijker’ maken? Dat zal je horen tijdens deze inspiratiemiddag!

Wanneer?

De inspiratiemiddag is op donderdag 7 april 2022.

Tijd?

De taalinspiratiemiddag start om 16.15 en duurt tot ongeveer 20.00.

Er is pauze van 18.00 tot 18.45, waarin gezorgd zal worden voor soep en een broodje. Tijdens deze pauze kun je kennis maken met het taalnetwerk binnen Etten-Leur.

Waar?

In De Nobelaer (nieuwe locatie).

Sprekers?

Er zijn twee sprekers, Marit Törnqvist en Frederike Groothoff. Zij gaan ons meenemen in hun verhalen, ervaringen en kennis over ‘taalvriendelijk onderwijs’.

Voorbereiding?

We hopen dat jullie er net zoveel zin hebben als wij. Voorbereiding is niet nodig. Tijdens de dag willen we ervaringen delen en leren van elkaar, maar bovenal veel nieuwe inspiratie opdoen…. en alle scholen krijgen een goed gevulde goodiebag met mooie materialen!

Tot ziens op 7 april!

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij deze graag.

Met vriendelijke groet,

Marije Schneijderberg (coördinator TAEL) en Esther Kools
m.schneijderberg@stichtingleersaam.nl
0615581569

De taalinspiratiedag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Etten-Leur.

Aanmelden

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk voor de Taalinspiratiedag. Wil je nu meer weten? Stuur ons gerust een berichtje via de contact pagina. 

Houd de website goed in de gaten. Wellicht organiseren wij weer zo’n taalinspiratiedag!