Ouders

Achtergrondinformatie

Ouders

Digi-taalhuis

Voor de taalontwikkeling van het kind is het ook van belang dat de ouder zelf de schooltaal, het Nederlands, leert begrijpen. Wanneer de ouder (beter) Nederlands leert, kan de ouder de (school)wereld van het kind beter begrijpen en kan de ouder het kind beter ondersteunen bij de schooltaken. Door (beter) Nederlands te leren kan de ouder ook de eigen ontwikkelkansen vergroten.

Wil de ouder zelf het Nederlands beter leren begrijpen, spreken, lezen of schrijven, dan zijn daar diverse mogelijkheden voor binnen Etten-Leur. De ouder kan bijvoorbeeld contact opnemen met het Digi-Taalhuis.

CED-groep

‘Taal is ok’ van de CED-groep is een pakket met suggesties voor ouder-kind activiteiten en bijbehorende werkmaterialen. Het pakket helpt leerkrachten en pm’ers om de samenwerking met ouders te verbeteren en de taalomgeving thuis te verrijken. Ouders en kinderen kunnen tijdens de inloop in de groep aan de slag met de activiteiten. Vervolgens kunnen ze thuis de activiteiten nog eens doen. Zo verbind je de leefwereld van ouders en kinderen thuis met die van school.

Kind en taal

Heldere website in vrolijke kleuren met informatie voor ouders en andere belangstellenden Onderdelen: ontwikkeling thuis, 2- en 3-talig opvoeden, tips en adviezen, meer info zoals sites en boeken.

Taal begint thuis

Een site voor ouders, waar zij allerlei activiteiten en links kunnen vinden over de onderwerpen praten, lezen, schrijven, spelen, zingen en kijken. Hoe kunnen ouders thuis de taalontwikkeling van hun kind stimuleren? De website kan in allerlei talen worden vertaald.

Meertaligheid

Op deze website vind je folders voor ouders in verschillende talen over meertaligheid. In deze brochure staan er enkele tips die ouders kunnen helpen bij het opvoeden van hun kind in een meertalige context. De folder is geschreven in laagdrempelig Nederlands. Daarnaast is de folder ook vertaald in  andere talen: Albanees, Arabisch, Bulgaars, Slovaaks, Frans, Turks, Servisch, Duits, Pools, Roemeens, Kroatisch, Engels en Farsi.

Overige links

 Ga direct terug naar het overzicht van alle achtergrondinformatie